Previous
Next

Kleinwalsertal

Kleinwalsertal is dé ideale vakantiebestemming voor actieve mensen en sportieve gezinnen. Voor zij die houden van de natuur. En zij die er simpelweg op uit willen trekken. Zomer of winter, lente of herfst, in elk jaargetijde heeft dit prachtig gelegen gebied veel moois te bieden. Niet voor niets is deze streek, op Wenen na, de meest bezochte plek van Oostenrijk.

Wat dit bijzondere gebied in de Oostenrijkse provincie Vorarlberg dan te bieden heeft?
Eigenlijk te veel om op te noemen. Laten we toch een poging wagen.

  • grenzeloos wandelen, dat kan alleen in Kleinwalsertal. Het wandelwegennet biedt meer dan 150 kilometer wandelparadijs in drie klimaatzones, met een hoogteverschil van 1.000 m. tot 2.536m.
  • keihard fietsen, daar zijn acht mountainbiketochten én een bikepark voor uitgezet.
  • liever iets rustiger aan? Golfen kan altijd. Een mooiere omgeving bestaat er simpelweg niet.
  • maar uiteraard biedt het dal nóg meer. Denk aan zwemmen, paardrijden, tennis, biljarten, darten, kegelen, minigolf en wellness.
  • voor de wintersporters is er 122 kilometer piste. Van blauwe familiehellingen, tot zwarte uitdagingen en off-piste poedersneeuw, er is voor ieder wat wils.
  • echter, dat is zeker niet alles. Zo is er voor de freestyler een sneeuw- en pretpark, zijn er 45 kilometer loipes voor de langlaufer, 7 rodelbanen voor de echte durfal en een natuurijsgebied schaatsbaan voor de liefhebber.
  • vanwege de goede sneeuwdumps wordt Kleinwalsertal vaak aangeduid als een ‘sneeuwgat’, een sneeuwzekere plek. Bovendien stap je vanuit de meeste accommodaties zo op de ski’s.

Geen enkel ander gebied is zo eenvoudig te bereiken vanuit Nederland als het Oostenrijkse hooggebergte Kleinwalsertal. Op slechts 800 kilometer van Utrecht waan je je in een compleet andere wereld.

De ruim 5000 inwoners van de vier dorpen in het dal, Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad, hebben met hun Walsercultuur gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Geloof ons, binnen een paar dagen voel je je een local. Welkom in Kleinwalsertal!

Scroll naar top